Bionur içeriğinde Makro, trace ve mikro elementleri ihtiva eden, fulvik asit içeren, thiobacillus bakterileri ve alglerin de bulunduğu komplex yapıda organik bir sıvıdır. Bionur içeriğindeki thiobacillus bakterileri ile hem kendi içeriğindeki elementleri hem de uygulandığı topraktaki elementleri“leaching” işlemine tabi tutarak bu elementleri en küçük partikül (size) ebadına düşürmekle çok kolay alınabilir hale getirmektedir. Ayrıca Bionur içeriğindeki fulvik asit doğal bir şelatlayıcı olup aynı zamanda organik besleyicidir. Bionur içeriğindeki zengin elementler (N, P, K, Ca, Mg, Zn, Cu, S, Fe, B, Mo, Al, Ti, Ag, … vb.) ile bunu desteklemektedir. Bionur içeriğindeki çok az miktarda da olsa aktif Sulphur ve thiobacillus thiooksidan bakterisi sayesinde bitki bağışıklık sistemini güçlendirerek, bitkiye direnç kazandırır. Bionur içeriğindeki Zn, Mn, B gibi elementlerleçiçek sayısında artış ve çiçek canlılığı sağlar. Bionur içeriğindeki folik asit ve B12 vitamini ile aslında özel bir gübredir.
KULLANIM DOZU - ZAMANI ve MİKTARI
KULLANIM ALANI |
|
DOZ |
KULLANIM DÖNEMİ |
Sebzeler
(Domates, biber, patlıcan, marul, lahana, hıyar...) |
Yapraktan |
250 - 300 cc / 100 lt su |
Dikim ile başlayan uygulamalar 15 gün aralıklarla hasat sonuna kadar devam eder. |
Topraktan |
2 - 3 kg / da |
Dikimle başlayan uygulamalar sezon sonuna kadar 15 gün aralıklarla devam eder. |
Narenciye |
Yapraktan |
250 - 300 cc / 100 lt su |
Meyve tutumundan itibaren, meyve normal iriliğe ulaşıncaya kadar uygulama yapılır. |
Topraktan |
3 kg / da |
Çiçek gözlerinin kabarmaya başladığı dönemde ve hasat başlangıcına kadar 10 gün aralıklarla devam eder. |
Meyve Ağaçları (elma, armut, kiraz, şeftali, nar...) |
Yapraktan |
250 cc / 100 lt su |
Meyve tutumundan itibaren 15 gün aralıklarla 4 uygulama |
Topraktan |
3 - 4 kg / da |
Bitkinin toprağa aşırtılmasından hasat sonuna kadar devam eder. 15 gün aralıklarla 5 - 6 uygulama. |
Muz |
Topraktan |
2 - 5 kg / da |
Onarımdan sonra 10 aralıklarla |
Çiçeklerde |
Yapraktan |
150 - 200 cc / 100 lt su |
Yetişme döneminden hasat dönemine kadar |
Topraktan |
1 - 2 kg / da |
Yetişme dönemi boyunca 15 gün aralıklarla uygulanır. |
Çim Alanlarında |
Topraktan |
2 kg / da |
Yetişme dönemi boyunca 4 - 5 uygulama |
Bağ |
Yapraktan |
200 - 250 cc / 100 lt su |
Yaprakların oluşumundan alaca dönemine kadar uygulanır. |
Topraktan |
2 - 3 kg / da |
Yaprakların oluşumundan hasat dönem sonuna kadar 15 gün aralıklarla |
Fındık |
Yapraktan |
250 - 300 cc / 100 lt su |
Çiçek dönemi hariç hasata kadar |
Topraktan |
2 - 3 kg / da |
Çiçek dönemi, meyve tutumundan hasat sonuna kadar |
Tarla Bitkileri |
Yapraktan |
250 - 300 cc / 100 lt su |
Çimlenme başlangıcından, bitkiler 5, 15, 30 cm olduğu dönemlerde uygulanır. |
Topraktan |
2 - 3 kg / da |
10 gün aralıklarla 4 uygulama |
İçeriği
Organik madde,Serbest aminoasitler,Organik Azot,Faydalı mikroorganizmalar,mikrobesin elementleri,Hümik ve Fulvik asit içerir.
BAKTERİ: Acidithiobacillusthiooxidans,Acidithiobacillus ferrooxidans
Toplam asidofilik bakteri sayısı; 1 ml de 1,2 x 106 | 7 günlük inkübasyon sonrası 109 bakteri / ml. | pH Aralığı 2.2