Andalusian

ANDALUSIAN temel olarak bitkinin N-P-K, makro ve mikro bitki besin ihtiyacını karşılayan organik kökenli bir ana besleyicidir. Esas olarak konvansiyonel tarımda kullanılan temel bitki besleyicilerin en büyük sıkıntısı alınabilirliktir. Bu da yüksek dozlarda gübre uygulamaları ve fazladan maliyet demektir. Bu sıkıntı Makro (P-K-Ca gibi) elementlerde olduğu gibi Mikro (Fe,Zn,Mn,Cu vs) elementlerde de yaşanmaktadır; Bu nedenle EDTA, EDDHA gibi formlarda alınabilirlilik sağlanmaya çalışılmaktadır. Ancak bu tip selat bağlarının toprakta elementle olan bağ yapısını ne kadar süre devam ettirebildiği bilimsel bir tartışma konusudur. Toprakta kullanılamayan besin maddeleri zamanla toprak yapısını bozmaktadır. Bu durum: *hem toprak kirliligi *hem ürün kaybı *kalite ve lezzet eksikliği *ve fazla masraf gibi sıkıntıları ortaya çıkarmaktadır. Toprağın yapısı ve dokusu, organik madde içeriği, pH değeri, makro ve mikro besin element içerigi tarımda dikkat edilecek özelliklerdir. Toprak yapısı ve dokusunun iyileştirilmesi organik madde içeriğinin yükseltilmesi, bitkilerin topraktan yeterli besini alabilmesi için ideal pH ortamının sağlanabilmesi, makro ( karbon, hidrojen, azot, kükürt, oksijen, potas, fosfat kalsiyum ve magnezyum) ve mikro (demir, çinko, mangan, bakır, bor ve molibden) besin elementlerinin takviyesi için organik toprak kondisyonlayıcılar ve mineral gübreler keşfedilmiş, somut yararları görülmüş ve kullanımları önerilmiştir. Bunun için Arge Mühendislerimizce hazırlanan Andalusian gübresi organik ve mineral besin maddeleri içeriği ile tüm toprakların ve bitkilerin tüm ihtiyacını karşılayabilir durumdadır.

KULLANIM DOZU - ZAMANI ve MİKTARI

KULLANIM ALANI   DOZ KULLANIM DÖNEMİ
Sebzeler(Domates, biber, patlıcan, marul, lahana, hıyar...) Yapraktan 200 - 250 cc / 100 lt su Dikimden 10 gün sonra başlayan uygulamalar 20 gün aralıklarla hasat sonuna kadar devam eder.
Topraktan 3 - 4 kg / da Dikimle başlayan uygulamalar sezon sonuna kadar 15 gün aralıklarla devam eder.
Narenciye Yapraktan 250 - 300 cc / 100 lt su Meyve tutumundan itibaren, meyvelerin ogunlaşma dönemine kadar devam eder.
Topraktan 3 kg / da Çiçek gözlerinin kabarmaya başladığı dönemden hasat başlangıcına kadar devam eder.
Fındık Yapraktan 250 - 300 cc / 100 lt su Çiçek dönemi hariç hasata kadar.
Topraktan 2 - 3 kg / da Çiçek dönemi, meyve tutumundan hasat sonuna kadar.
Tarla Bitkileri Yapraktan 250 - 300 cc / 100 lt su Çimlenme başlangıcında, bitkiler 5,15,30 cm olduğu dönemlerde uygulanır.
Topraktan 2 - 3 kg / da 10 gün aralıkla 4 uygulanır.
Çiçeklerde Yapraktan 100 - 150 cc / 100 lt su Yetişme döneminde uygulayınız.
Topraktan 2 - 3 kg / da Yetişme dönemi boyunca 15 gün aralıklarla uygulanır.
Çim Alanlarında Topraktan 2 kg / da Yetişme dönemi boyunca 7 gün aralıklarla uygulanır.
Bağ Yapraktan 200 - 550 cc / 100 lt su Yaprakların oluşumundan alaca dönemine kadar uygulanır.
Topraktan 2 - 3 kg / da Yaprakların oluşumundan hasat sonuna kadar uygulanır.
Muz Topraktan 3 - 4 kg / da Onarımdan sonra her sulamadan.
Meyve Ağaçları (elma, armut, kiraz, şeftali, nar...) Yapraktan 250 cc / 100 lt su Meyve tutumundan itibaren meyvelerin olgunlaşma dönemine kadar devam eder.
Topraktan
 
3 kg / da Bitkinin toprağa aşırtılmasından hasat sonuna kadar devam.

GARANTİ EDİLEN İÇERİK (5-5-5 için) w/w
Toplam Organik Madde %20
Toplam Azot % 5
Organik Azot % 0.5
Toplam Fosfor Pentaoksit (P2 O5) % 5
Suda Çözünür Demir (Fe) % 0.02
Suda Çözünür (Mn) % 0.02
Suda Çözünür (Zn) % 0.02
Suda Çözünür (Cu) % 0.02
Suda Çözünür (B) % 0.02
pH Aralığı 3 - 4
Bilcom Bilgisayar